Wędzone ryby hitem wśród turystów
Turyści wypoczywający na Mierzei Wiślanej i nad Zalewem Wiślanym zasmakowali w rybach z przydomowych wędzarni.
10.08.2012 | aktual.: 10.05.2013 09:58
Turyści wypoczywający na Mierzei Wiślanej i nad Zalewem Wiślanym zasmakowali w rybach z przydomowych wędzarni.
Przydomowe wędzarnie znajdują się na większości posesji w miejscowościach turystycznych na Mierzei Wiślanej. To jedna z atrakcji kulinarnych, dostępna wyłącznie w sezonie letnim. Złowione rano przez rybaków ryby trafiają bezpośrednio do małych wędzarni, by późnym popołudniem mogli je już kupić turyści - informuje PAP.
Każda wędzarnia ma swój sposób na przygotowanie ryby, dlatego we wszystkich smakuje inaczej. Ceny wahają się od 5 zł za flądrę, 45 zł za 1 kg łososia na zimno i 90 zł za 1 kg węgorza.
Więcej na: www.ttg.com.pl