Jesień to czas winobrań we wszystkich południowych krajach Europy.
Toskania to czarująca włoska prowincja, łącząca w sobie urok zabytków, zapierających dech w piersiach widoków i jednej, nieco krzywej, wieży.
Pod toskańskim niebem
Najpopularniejszy tutejszy szczep to sangiovese - czarne winogrona, które wymagają długiego okresu dojrzewania, nazwa pochodzi od słów _ sangue di Giove _ - krew Jowisza. Winnice z kamiennymi szałasami to ozdoba krajobrazów Val d"Orcia.
Pod toskańskim niebem
Najpopularniejszy tutejszy szczep to sangiovese - czarne winogrona, które wymagają długiego okresu dojrzewania, nazwa pochodzi od słów _ sangue di Giove _ - krew Jowisza. Winnice z kamiennymi szałasami to ozdoba krajobrazów Val d"Orcia.
Pod toskańskim niebem
Ta rozległa dolina, położona między południowymi wzgórzami Sieny, a Monte Amiata widnieje również na Liście Światowego Dziedzictwa UNESCO. Jako jej główną zaletę przedstawiono niezmienność łagodnych krajobrazów oraz uznano za ikonę Renesansu.
Pod toskańskim niebem
Ta rozległa dolina, położona między południowymi wzgórzami Sieny, a Monte Amiata widnieje również na Liście Światowego Dziedzictwa UNESCO. Jako jej główną zaletę przedstawiono niezmienność łagodnych krajobrazów oraz uznano za ikonę Renesansu.
Pod toskańskim niebem
Ta rozległa dolina, położona między południowymi wzgórzami Sieny, a Monte Amiata widnieje również na Liście Światowego Dziedzictwa UNESCO. Jako jej główną zaletę przedstawiono niezmienność łagodnych krajobrazów oraz uznano za ikonę Renesansu.
Pod toskańskim niebem
Jesienią, podobnie jak inne regiony południowej Europy, Toskanię ogarnia magia winobrań. Dojrzałe na włoskim słońcu, dorodne kiście winogron są zbierane ręcznie, mimo uciążliwego upału.
Pod toskańskim niebem
Jesienią, podobnie jak inne regiony południowej Europy, Toskanię ogarnia magia winobrań. Dojrzałe na włoskim słońcu, dorodne kiście winogron są zbierane ręcznie, mimo uciążliwego upału.
Pod toskańskim niebem
Jesienią, podobnie jak inne regiony południowej Europy, Toskanię ogarnia magia winobrań. Dojrzałe na włoskim słońcu, dorodne kiście winogron są zbierane ręcznie, mimo uciążliwego upału.
Pod toskańskim niebem
Val D"Orcia to obszar, z którego wywodzą się najbardziej cenione gatunki włoskiego wina: Brunello di Montalcino, Nobile di Montepulciano i Chianti Colli Senesi. Są to jedne z najdroższych czerwonych win w całych Włoszech.
Pod toskańskim niebem
Val D"Orcia to obszar, z którego wywodzą się najbardziej cenione gatunki włoskiego wina: Brunello di Montalcino, Nobile di Montepulciano i Chianti Colli Senesi. Są to jedne z najdroższych czerwonych win w całych Włoszech.
Pod toskańskim niebem
Val D"Orcia to obszar, z którego wywodzą się najbardziej cenione gatunki włoskiego wina: Brunello di Montalcino, Nobile di Montepulciano i Chianti Colli Senesi. Są to jedne z najdroższych czerwonych win w całych Włoszech.
Pod toskańskim niebem
Val D"Orcia to obszar, z którego wywodzą się najbardziej cenione gatunki włoskiego wina: Brunello di Montalcino, Nobile di Montepulciano i Chianti Colli Senesi. Są to jedne z najdroższych czerwonych win w całych Włoszech.
Pod toskańskim niebem
Najpopularniejszy tutejszy szczep to sangiovese - czarne winogrona, które wymagają długiego okresu dojrzewania, nazwa pochodzi od słów _ sangue di Giove _- krew Jowisza. Winnice z kamiennymi szałasami to ozdoba krajobrazów Val d"Orcia.
Pod toskańskim niebem
Najpopularniejszy tutejszy szczep to sangiovese - czarne winogrona, które wymagają długiego okresu dojrzewania, nazwa pochodzi od słów _ sangue di Giove _ - krew Jowisza. Winnice z kamiennymi szałasami to ozdoba krajobrazów Val d"Orcia.