Najdziwniejsze potrawy świata

dodane 2009-11-09 (12:07) 4 lata 5 miesięcy 15 dni 2 godziny i 50 minut temu | 21 opinii
następne
1 / 9
Sernik z aligatoraSernik z aligatora następne

Sernik z aligatora

W USA w Nowym Orleanie w Jacque-Imo’s Café skosztujemy deseru, który możemy swobodnie nazwać kulinarnym paradoksem.
Bo jak inaczej określić słodki, soczysty sernik, którego głównym składnikiem jest śmiertelnie niebezpieczny aligator?

następne
1 / 9

Polub turystyka.wp.pl na Facebooku

oceń
tak 0 50%
nie 0 50%

Opinie (21)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

0
0
~Szoszka Pławno 2010-08-17 (11:55) 3 lata 8 miesięcy 7 dni 3 godziny i 2 minuty temu

Wymiona Szoszki
w czora jadłam smarzone wymiona ze smelką i z agrestem.Były bardzo smaczne!!!!!!!!!!!

odpowiedz

0
0
~madzia 2009-11-09 (20:41) 4 lata 5 miesięcy 14 dni 18 godzin i 16 minut temu

A ja jadłam wymiona :)
A ja jadłam wymiona, duszone i były zajebiaszczo dobre. Moja babcia je przyrządziła w sosie i naprawdę były smaczne.

odpowiedz

0
0
~ja 2009-11-09 (20:23) 4 lata 5 miesięcy 14 dni 18 godzin i 34 minuty temu

bardzo dobre
Wymie jest bardzo dobre, ugotowane później obtoczone w panierce i usmażone jak schabowy.Pycha.

odpowiedz

0
0
~jotka 2009-11-09 (20:14) 4 lata 5 miesięcy 14 dni 18 godzin i 43 minuty temu

krowie wymiona
na różne sposoby przygotowane nie są wschodnim wynalazkiem - teraz to rarytas a dawniej było to namiastką mięsa na stołach biedoty.Nie tylko wymiona można było kupić w sklepach przy rzeżniach (min.śledzionę,podgardla,głowiznę)za grosze.Wymion nie jadłam ale wiem,że potrawy z nich przyżądzone pachną masłem.

odpowiedz

0
0
~..;) 2009-11-09 (20:01) 4 lata 5 miesięcy 14 dni 18 godzin i 56 minut temu

kaktusy
to już wiem co będę jadła jak mi na chleb zabraknie :D

odpowiedz

0
0
~Tina 2009-11-09 (19:57) 4 lata 5 miesięcy 14 dni 19 godzin i 1 minutę temu

e tam...
przecież to zwykły sernik z rodzynkami oblany sosem truskawkowym :) napiszą, że z aligatora a ludzie to łykają i czytają te artykuły :)

odpowiedz

0
0
~kiti 2009-11-09 (19:54) 4 lata 5 miesięcy 14 dni 19 godzin i 3 minuty temu

a kaszanka?
my też nie mamy powodów do dumy!salcesan!ludzie jak to można jeść!flaki!? a wymion sie czepiacie!kiełbasa,pasztet????nawet nie wiecie co do buzi wkładacie!nie mówiąc o nogach świńskich gotowanych,które dzień wcześniej po gnoju chodziły!i tak by można długo!vv pizza!

odpowiedz

0
0
~karola 2009-11-09 (19:28) 4 lata 5 miesięcy 14 dni 19 godzin i 29 minut temu

:/
hy-hy polane krewką umm..:P w życiu bym tego nie zjadła :/

odpowiedz

0
0
~gosc serwisu 2009-11-09 (19:18) 4 lata 5 miesięcy 14 dni 19 godzin i 39 minut temu

te żywe homary to już znęcanie się nad zwierzętami

odpowiedz

0
0
~kawalkiewicz 2009-11-09 (19:18) 4 lata 5 miesięcy 14 dni 19 godzin i 39 minut temu

barbarzyństwo

odpowiedz

0
0
~kamil22 2009-11-09 (19:17) 4 lata 5 miesięcy 14 dni 19 godzin i 40 minut temu

skojarzenie
I teraz wiem skąd się wzięło "cycki se usmaż"! to wQur.. Żona Toskańskiego wojownika, każe mu zrobić obiad samemu...

odpowiedz

0
0
~Gość na 102 2009-11-09 (19:17) 4 lata 5 miesięcy 14 dni 19 godzin i 40 minut temu

E tam! Dziwne?
Jakby zagraniczniak tylko usłyszał nazwy polskich potraw, to też by się przeraził:gołąbki, kopytka, uszka, flaki... Co jeszcze?

odpowiedz

0
0
~alla 2009-11-09 (19:17) 4 lata 5 miesięcy 14 dni 19 godzin i 40 minut temu

blee
jak ktos może coś takiego jeść przecież to jest cos obrzydliwego!!!!bleeee

odpowiedz

0
0
~jj 2009-11-09 (19:14) 4 lata 5 miesięcy 14 dni 19 godzin i 43 minuty temu

nie zaskoczona
moze tym,że aligator macos wspólnegoz sernikiem... i to, że możnazjeść coś co mogłoby żywić latami -krowie ... a sorbet z kaktusa - raczej oczywiste mięso larw i kurczak -też prawdopodobne na szczęście jeszcze jest menu i można wybrać

odpowiedz

0
0
~J23 2009-11-09 (19:07) 4 lata 5 miesięcy 14 dni 19 godzin i 50 minut temu

Spacja?
Między "Blut" a "zungenwurst" nie powinno być spacji.

odpowiedz

0
0
~kurdewmorde 2009-11-09 (19:05) 4 lata 5 miesięcy 14 dni 19 godzin i 52 minuty temu

Nie trzeba jechać do Toskanii!!
Wystarczy kupić u nas parówki.Z tym,że do parówek dodają jeszcze trochę śmieci.

odpowiedz

0
0
~gfe 2009-11-09 (18:56) 4 lata 5 miesięcy 14 dni 20 godzin i 1 minutę temu

Polacy masowo jedzą krowie wymiona
Każdy, kto kupuje flaki, czy to w restauracji, czy w supermarkecie (do przygotowania), ma dużą szansę na zakup krowich wymion udających wołowe żołądki. Także kupując dzieciom parówki nie mamy pewności, że są one z cielęciny.

odpowiedz

0
0
~as 2009-11-09 (18:52) 4 lata 5 miesięcy 14 dni 20 godzin i 5 minut temu

a ja
czytałam w jakies ksiażce , o tym jak zajadano sie zamarzniętym , kożuchem z mleka posypanym cukrem . ohyda .

odpowiedz

0
0
~krokodyl 2009-11-09 (18:52) 4 lata 5 miesięcy 14 dni 20 godzin i 5 minut temu

potrawy
czy trzeba wszystko zeżreć? Niedobrze się robi!!! Ludzie zróbcie sobie bieżnikowanie opon mózgowych.

odpowiedz

0
0
~West 2009-11-09 (18:52) 4 lata 5 miesięcy 14 dni 20 godzin i 5 minut temu

A w Polsce podobno
sprzedawali mieso co mialo 26 lat i podobno tez uciekalo z talerza.

odpowiedz

Bądź z nami na bieżąco

pokaż więcej