Wczasy w Gruzji - jak poruszać się po kraju i gdzie spać?
Gruzini *lubują się w swojej *kuchni, dlatego większość restauracji serwuje tradycyjne gruzińskie jedzenie. Jednak i lokalom oferującym dania z innych stron świata (w tym kilku sieciówkom) udało się wejść na tutejszy rynek. W Tbilisi i innych większych miastach w ciągu ostatnich lat powstało wiele nowych punktów gastronomicznych. W mniejszych miejscowościach jest nieco inaczej - często znajduje się tam tylko jadłodajnia pamiętająca lata 70. XX w., w której menu ogranicza się do chaczapuri. Jeżeli planujemy omijać duże miasta, dobrym pomysłem będzie w miarę możliwości żywienie się w miejscu zakwaterowania oraz zabranie ze sobą akcesoriów niezbędnych do przygotowywania posiłków. Z zaopatrzeniem w podstawowe artykuły spożywcze nie powinno być problemu, ponieważ handel, w tym produktami spożywczymi, jest z powodu biedy bardzo rozpowszechniony i często sprzedaż nawet niewielkiej ilości ziemniaków z własnego pola jest ważnym zastrzykiem gotówki dla domowego budżetu.