Trwa ładowanie...
d3m5ash
Opowiedziała, co jedzą w Albanii. "Dość kontrowersyjne"

Opowiedziała, co jedzą w Albanii. "Dość kontrowersyjne"

Albania kusi turystów z Polski z kilku powodów. Dostać można się tam samolotem w mniej niż dwie godziny. Na miejscu czekają boskie plaże, a w restauracjach niskie ceny. A co konkretnie można tam zjeść? Jak przyznała dziennikarka WP turystyka - Natalia Gumińska - w hotelach jest wszystko, czego dusza zapragnie. Ale po lokalne dania warto wybrać się na miasto. - To dość kontrowersyjne, ale Albańczycy bardzo często przygotowują dania z podrobów. Wydaje się to dość specyficzne - mówiła w programie "Newsroom WP". Przykładem może być tavë kosi, przyrządzane z podrobów jagnięcych lub kozich oraz ryżu pieczonego z mieszanką jogurtu i jajek i przypraw.
d3m5ash
d3m5ash

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj