Wczasy na Półwyspie Helskim - jedzenie
W opiniach przewijają się negatywne wypowiedzi dotyczące jedzenia, które serwowane jest w tutejszych restauracjach. - Dania są przesadnie drogie jak na ich smak i wygląd!!! Wszędzie tylko fryty, pyry i ryba z panierą!!! Aż mdli na samą myśl. A równie dobrze za te ceny "szanowni restauratorzy" mogli by pogłówkować trochę i urozmaicić menu urlopowiczom np.: makaron z muszlami, gotowane raki z pyszną sałatą (nie mylić z oklepanymi surówkami), krewetki, makaron z tuńczykiem bądź łososiem itd. Drodzy właściciele knajp nie każdy lubi sosy tak ukochane w naszym kraju! Postawcie na stolikach oliwę, ocet winny lub jabłkowy. Zaproponujcie coś ciekawego swoim gościom, niech jedzenie nie będzie nudą na talerzu, trochę fantazji, może delikatna dekoracja jakimiś ziołami świeżymi. Pomóżcie zagubionym gościom w walce z resztkami pokarmu, wykałaczki to naprawdę dobry wynalazek! Zauważyłam też, że dania często podawane w nierównym czasie, a to już podstawowy grzech, gdy przy jednym stoliku zasiada więcej niż jedna osoba, to
dobrze jest jednak dania podawać jednocześnie! To tylko póki co, wszak my, klienci za tak wygórowane cenowo dania mamy prawo na wymogi i wyższą kulturę jedzenia! - pisze internautka Kasia.