Picie alkoholu na pokładzie samolotu - co o tym myślą pracownicy linii lotniczych
Alkohol na pokładzie samolotu - sprawa bezpieczeństwa lotu
W przeciwieństwie do barmanów czy kelnerów, pracownicy wielu linii lotniczych nie są szkoleni w zakresie serwowania ani znajomości alkoholi. Nie jest to w końcu ich głównym zadaniem podczas lotu. Są przede wszystkim odpowiedzialni za bezpieczeństwo pasażerów i w tym zakresie przygotowuje się ich do pracy. Jednak mają pewne sposoby na radzenie sobie z nietrzeźwymi pasażerami w trakcie lotu. Poznajcie opinię jednego z członków załogi.
W przeciwieństwie do barmanów czy kelnerów, pracownicy wielu linii lotniczych nie są szkoleni w zakresie serwowania ani znajomości alkoholi. Nie jest to w końcu ich głównym zadaniem podczas lotu. Są przede wszystkim odpowiedzialni za bezpieczeństwo pasażerów i w tym zakresie przygotowuje się ich do pracy. Jednak mają pewne sposoby na radzenie sobie z nietrzeźwymi pasażerami w trakcie lotu. Poznajcie opinię jednego z członków załogi.
Pracownicy linii lotniczych starają się przede wszystkim wyeliminować nerwowe sytuacje, a te często wprowadzają w trakcie lotu nietrzeźwi pasażerowie. Dlatego załoga stara się maksymalnie długo utrzymać w stanie trzeźwości osobę, która nie stroni od napojów wysokoprocentowych, a ma skłonność do awanturowania się po paru "głębszych". Stewardzi i stewardessy robią to, aby lot mógł przebiec bez zakłóceń i żeby samolot na czas doleciał do portu docelowego. Konsekwencją awantur wszczynanych przez nietrzeźwych klientów często są awaryjne lądowania. W rozmowie z _ The Huffington Post _, jedna z stewardess opowiedziała, jak radzi sobie z trudnymi pasażerami, którzy domagają się zbyt dużej liczby trunków podczas lotu.
wg/ik