Tym przekąskom trudno się oprzeć. Załadowała do bagażu 28 kg smakołyków

Brytyjska turystka Leila Purchase stała się sensacją w internecie po tym, jak przywiozła do Londynu 28 kg malezyjskich przekąsek. Jej wideo na TikToku zdobyło ponad 460 tys. wyświetleń, wywołując lawinę reakcji, szczególnie wśród malezyjskich użytkowników.

Bagaż Leili to dowód, że malezyjskim przekąskom trudno się oprzeć
Bagaż Leili to dowód, że malezyjskim przekąskom trudno się oprzeć
Źródło zdjęć: © TikTok | Leila Purchase
oprac. KASW

Leila Purchase, brytyjska turystka, zyskała ogromną popularność w internecie po tym, jak opublikowała na TikToku wideo, w którym pokazuje, jak przywiozła do Londynu 28 kg malezyjskich przekąsek. Film, zamieszczony 24 lutego, do 4 marca zdobył ponad 460 tys. wyświetleń i wywołał wiele reakcji, zwłaszcza wśród malezyjskich internautów.

Skarby w dużej, czarnej torbie

W nagraniu Purchase otwiera dużą, czarną torbę podróżną w swoim londyńskim mieszkaniu i mówi: - Odkładałam to od tygodni, ale teraz albo nigdy, bo dosłownie zjem wszystko i nic nie zostanie do pokazania.

Następnie pokazuje imponujący zapas malezyjskich smakołyków, w tym cukierki, ciastka, zupki instant i nawet proszek tom yum.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Niezwykła atrakcja tuż za polską granicą. Wstęp bezpłatny

Wśród jej zdobyczy znalazły się lokalne przysmaki, takie jak cukierki Fruit Plus i Kopiko, wodorosty Tao Kae Noi, proszek Milo, krakersy Goldfish, zupki Mi Sedaap oraz 17 paczek pasty tom yum Mak Nyonya. Purchase zapowiedziała również, że wkrótce ponownie odwiedzi Malezję.

Można otwierać sklep

Jej bagaż pełen przekąsek szybko przyciągnął uwagę malezyjskich internautów, którzy zareagowali z humorem. Jeden z użytkowników zażartował: "To tak, jakbyś chciała otworzyć sklep spożywczy". Inny dodał: "Teraz jesteś Malezyjką".

Niektórzy sugerowali, że powinna była przywieźć także malezyjskie specjały, takie jak belacan (pasta z krewetek), cencalok (fermentowane krewetki), tempoyak (fermentowany durian), petai, budu (sos z anchois), sambal i durian.

Durian, znany z dużych rozmiarów, silnego, nieprzyjemnego zapachu i kolczastej skórki, jest uprawiany głównie w krajach tropikalnych, takich jak Wietnam, Tajlandia, Indonezja i Malezja.

Malezja słynie z odmiany Musang King, jednej z najpopularniejszych odmian duriana, znanej z maślanego, gęstego, jasnożółtego miąższu i wyrazistego smaku z nutą goryczy.

Źródło: VNExpress

malezjasmakołykiprzysmaki

Wybrane dla Ciebie

Komentarze (1)