Warszawa - Tydzień Portugalski "Flavours of Portugal"
Już po raz czwarty odbywa się Tydzień Portugalski „Flavours of Portugal”, prezentujący kuchnię oraz kulturę Portugalii. Wydarzenie rozpoczęło się 20 maja i potrwa do 25 maja br.
21.05.2013 | aktual.: 23.05.2013 15:56
Już po raz czwarty odbywa się Tydzień Portugalski „Flavours of Portugal”, prezentujący kuchnię oraz kulturę Portugalii. Wydarzenie rozpoczęło się 20 maja i potrwa do 25 maja br.
Podczas “Flavours of Portugal”, w Hotelu InterContinental w Warszawie *będzie można skosztować portugalskich win, regionalnych produktów oraz dań kuchni portugalskiej. Potrawy przygotują szefowie kuchni: Carla Costa z hotelu Altis Park w , Gil Martins z hotelu Dom Pedro Palace również z Lizbony oraz Roberto Teixeira z Quinta do Lorde na *Maderze.
*Zobacz także: 7 nieznanych zakątków Portugalii *
Każdego dnia zaprezentowany zostanie inny region Portugalii. W poniedziałek była to Madera *i Azory, we wtorek będzie to *Trás-os-Montes i Minho, w środę - Beiras *i *Douro, w czwartek - Estremadura *i *Ribatejo, a w piątek - Alentejo *i Algarve*. Co wieczór, o godz. 21:45 odbędzie się koncert muzyki fado w wykonaniu João de Sousa & Fado Polaco. Wstęp jest odpłatny (160 zł za osobę).
Organizatorem wydarzenia jest Polsko – Portugalska Izba Gospodarcza (PPCC), a patronat nad nim objęła Ambasada Portugalii oraz organizacja AICEP Portugal Global.
Szczegółowy program imprezy można znaleźć na stronie: www.ppcc.pl/flavoursofportugal/flavours-of-week-event.php.