Jedzenie na pokładzie samolotu. Niektóre posiłki są przygotowywane nawet rok wcześniej
Historie o jedzeniu serwowanym na pokładzie samolotu są już niemal legendarne - od włosów po fragmenty zębów ukryte w posiłku. Teraz wyszło na jaw, że część jedzenia, które dostają pasażerowie, mogła zostać przyrządzona nawet 12 miesięcy wcześniej.
Jak donosi "The Sun", część jedzenia serwowanego na pokładzie linii lotniczych jest przygotowywana na rok przed tym, zanim zostanie podana pasażerom. Rzecznik American Airlines potwierdził, że ta informacja jest prawdziwa, choć nie we wszystkich przypadkach.
Pierwszy raz o tej sytuacji napisał znany bloger podróżniczy na swojej stronie One Mile At A Time. "Jedzenie dla cukrzyków, wegetariańskie, indyjskie, muzułmańskie i bez glutenu jest zamrażane, a następnie przez rok trzymane na półce" - pisze na swoim blogu. Rzecznik prasowy linii AA powiedział w rozmowie z brytyjskim tabloidem, że z powodu bardzo dużej liczby osób, które są przez nich obsługiwane, korzystanie z wcześniej przygotowanych posiłków jest konieczne.
Jak jednak podkreśla gazeta, rok czasu jest maksymalnym limitem dla jedzenia serwowanego na pokładzie - oznacza to, że jedzenie, które dostają pasażerowie, zostało przygotowane w ciągu ostatnich 12 miesięcy, ale niekoniecznie dokładnie rok temu. Wiele posiłków jest przygotowywanych w przeciągu kilku dni od planowanego lotu lub, w przypadku niektórych linii lotniczych, nawet na bieżąco.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl