Taboo Cuisine, czyli kuchnia tabu dookoła świata
Surowy kaczy embrion na Filipinach zwany Baloot
Taboo Cuisine, czyli kuchni tabu, o jedzeniu tego, co smaczne, ale nierzadko, co obrzydliwe lub zakazane! O wyprawie dookoła świata w poszukiwaniu najdziwniejszych potraw
_ Jaka była najobrzydliwsza rzecz, jaka znalazła się w Twoim żołądku? _
Pierwsza piątka, to łeb barana - beszbarmak, może dlatego, że było to na samym początku naszej wyprawy. Na drugim miejscu były embriony, nienarodzone, ale już opierzone pisklęta, w Chinach. Na trzecim miejscu zupa z nietoperza. Mongolski gorący kubek – zupa z jelita grubego, to miejsca czwarte. Na całe szczęście jelito pokryte było grubą warstwą kolendry, co troszeczkę ratowało sytuację, ale zjadłem łyżkę i podziękowałem. W końcu, smażone insekty, polane śmierdzącym sosem rybnym. Po prostu mi się już przejadły