Trwa ładowanie...

Zamówił śniadanie w samolocie. "Myślałem, że to przystawka"

Pasażer lecący samolotem linii Japan Airlines z międzynarodowego lotniska na Dżakarcie postanowił zamówić śniadanie. Wybrał opcję wegańską i gdy podano mu posiłek, mocno się zdziwił

Podróżny otrzymał banana w ramach wegańskiego śniadania Podróżny otrzymał banana w ramach wegańskiego śniadania Źródło: Kris_Chari Flyartalk
d44cev0
d44cev0

Posiłki serwowane na pokładach samolotów często wzbudzają niezadowolenie pasażerów. Przekonał się o tym Kris Chari, podróżny, który z indonezyjskiej wyspy wyleciał japońskimi liniami lotniczymi. Mężczyzna zamówił wegańskie śniadanie i przeżył wielkie rozczarowanie.

Podróżny otrzymał banana w ramach wegańskiego śniadania

W ramach posiłku zaserwowano mu bowiem dojrzałego banana. Zdjęcie swojego śniadania zamieścił w serwisie dla miłośników lotnictwa FlyerTalk.

"Kiedy podali mi tego banana, pomyślałem, że to tylko rozczarowująca przystawka, ale tak naprawdę to był cały posiłek. To był naprawdę dobry banan, ale nadal wydaje się bardziej odpowiedni jako przekąska" - napisał Kris.

d44cev0

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Sztuka podróżowania - DS7

Podróżny dodał, że lunch również nie był dla niego zbyt satysfakcjonujący. Podobnie, jak posiłki podczas innych lotów linią lotniczą Japan Airlines. "Ale to urocze, że załoga podawała banana pałeczkami" - podsumował.

Posiłki przygotowywane nawet z 12-miesięcznym wyprzedzeniem

Wegetariańskie i wegańskie jedzenie na pokładach linii lotniczych to nadal drażliwy temat. I choć liczba osób niejedzących mięsa czy produktów odzwierzęcych rośnie z roku na rok, to przewoźnicy nadal nie wychodzą na przeciw oczekiwaniom swoich klientów, oferując im pełnowartościowe dania.

d44cev0

Niektóre linie lotnicze w ogóle nie serwują wegetariańskich dań. Inne, jak np. Japan Airlines podchodzą do tematu dość lekceważąco. Część przewoźników, serwuje zaś pasażerom dania przygotowane nawet 12 miesięcy wcześniej.

"Jedzenie dla cukrzyków, wegetariańskie, indyjskie, muzułmańskie i bez glutenu jest zamrażane, a następnie przez rok trzymane na półce" - pisał już kilka lat temu podróżnik prowadzący bloga One Mile At A Time.

d44cev0

Źródło: "The Mirror", "WP Turystyka"

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
d44cev0
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d44cev0

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj