Trwa ładowanie...
d1lh40o
"Halo Polacy". Z tego słynie albańska kuchnia. "Nigdy w życiu tego nie zjem"

"Halo Polacy". Z tego słynie albańska kuchnia. "Nigdy w życiu tego nie zjem"

Albania leży na styku dwóch mórz: Jońskiego i Adriatyckiego. Wydawać by się zatem mogło, że tradycyjna kuchnia tego kraju obfituje w ryby i owoce morza. Tymczasem podstawowym elementem albańskiej diety jest mięso. – Kozie mięso jest bardzo często spotykane w tradycyjnych tawernach. Kręci się na ruszcie, zaraz obok świni – mówi w programie "Halo Polacy" Iwona Rrapaj z WP. Polka zdradza także, których lokalnych dań nigdy nie odważy się spróbować. W innych odcinkach tego programu Iwona opowiada o tym, jak prowadzi się biznes w Albanii oraz jak to się stało, że została żoną Albańczyka. Znajdziesz je w naszym serwisie.

d1lh40o
d1lh40o

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj